­

logo O&O

logo O&O

Banner O&O

Studiebelasting

Op hoeveel tijd moet ik rekenen voor mij huiswerk bij de verschillende modules?

Gemiddeld kunnen mensen de informatie van 5 bladzijden tekst, per uur in zich opnemen. Zaken als; niveau van denken, eerder opgedane kennis, thuissituatie, werkstress, etc. hebben allemaal invloed op de snelheid van leren. Het is dan ook heel moeilijk om een specifiek antwoord op deze vraag te geven. Hieronder vindt je per cursus informatie over de inhoud van de cursusmap, verplichte literatuur en huiswerkopdrachten. Wellicht kun je zo zelf een inschatting maken wat dit voor jou betekent in studie-/voorbereidingstijd.

Module A - Ken de hond
Het cursusboek van module A - Ken de hond bevat ongeveer 80 pagina’s tekst en het boek “Welkom puppy” op de verplichte literatuurlijst bevat zo’n 230 pagina’s met informatie. Niet alles hoeft bestudeerd te worden, er zijn ook delen die alleen gelezen hoeven te worden, dat gaat vaak wat sneller dan leren. Daarnaast wordt een groot deel van de stof die gereproduceerd moet kunnen worden bij een examen, tijdens de cursusdagen met behulp van PowerPoint presentaties behandeld.

Module B - Train de hond
Het cursusboek van module B - Train de hond bevat ongeveer 65 bladzijden tekst en ook hier wordt een groot deel dat gereproduceerd moet kunnen worden bij het examen kynologisch instructeur na module C - Train de mens, op de eerste cursusdag behandeld. Module B - Train de hond zelf heeft geen examen waarvoor gestudeerd moet worden. Voor degenen die geen ambities hebben om te gaan lesgeven is alle stof die in de cursusmap staat leesstof.
Module B - Train de hond is echter wel een praktijkgerichte cursus met verschillende trainingsopdrachten die thuis geoefend en/of voorbereid moeten worden.

Module C - Train de mens
Het cursusboek van module C - Train de mens bevat ongeveer 100 bladzijden tekst. Wederom wordt een groot deel van de verplichte theoretische kennis behandeld in de lessen.
Module C - Train de mens draait om het leren lesgeven en het leren zien van de behoefte van de cursist-hond combinatie die voor je staat. Dit betekent dat je zelf alle oefeningen “in de vingers” moet krijgen, dat je moet leren zien wat de cursist en hond van jou nodig hebben om ook deze oefeningen te leren en dat je dit op een duidelijke, veilige en prettige manier moet kunnen overbrengen. Veel module C cursisten kiezen ervoor om in intervisie-groepen tussen de lesdagen in, samen in de praktijk te oefenen.

Het advies aan alle deelnemers aan module C - Train de mens is om naast het oefenen met je studiegenoten, ook een stageplaats bij een hondenschool te zoeken.

Module A - Ken de hond

herder-pup

Hét fundament

Alles over honden, welzijn, emoties, ontwikkeling, leerprincipes en gedrag
Lees meer

 

Module B - Train de hond

Jack Russell met bal

Aan de slag

Leer met een brede blik kijken naar leren, trainen en hondensport
Lees meer

 

Module C - Train de mens

hondenspeeltjes

Kynologisch instructeur (KI)

Verantwoord lesgeven en voldoen aan de landelijke eisen voor de KI
LEES MEER

 

Hr-hond (VIP-traject)

Cane Corso pups

HR-hond op je hondenschool

Ben jij klaar voor lesgeven aan zogenoemde hoog-risicohonden?
Lees meer

 

Waar wij voor staan

Duim omhoog
Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering.

 

Praktijkoefening zit
Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen.

 

Diverse handen
Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen.

 

hondenneus
Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Vergrootglas
Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Schakels
43 jaar ervaring!
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd. O&O is een door het CKI (RvB) en SPPD geaccrediteerd opleidingsinstituut.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

Opleiding Kynologisch Instructeur erkend door:

erkenningen RvB en SPPD

­