­

logo O&O

logo O&O

Groep honden
Module A – Ken de hond
Module A – Ken de hond wordt afgesloten met een toets, die bestaat uit 40 meerkeuzevragen. De vragen in de toets zijn voor 75 procent gebaseerd op de complete inhoud van het cursusboek, inclusief PowerPoint hand-outs. De rest is afkomstig van de onderwerpen die tijdens de cursus zijn behandeld.
Deelname aan de toets is alleen mogelijk na een minimale aanwezigheid van 75% van de lessen van deze module. Uitzonderingen hierop zijn eventueel mogelijk na overleg met en goedkeuring van het bestuur.
De toets vindt plaats tijdens een extra dagdeel (ochtend) op een centrale locatie in Nederland tijdens het centraal examen (CE). Je hebt een uur de tijd om deze toets te maken. De geplande toetsdatum staat vermeld in de bevestigingsmail die je ontvangt na inschrijving voor module A – Ken de hond.
Als het je niet lukt om op de geplande toetsdag aanwezig te zijn, is het belangrijk dat je je ten minste drie weken voor de toetsdatum schriftelijk afmeldt bij ons cursusbureau. Vergeet dit niet, want bij niet-tijdige afmelding vervalt je kans op deelname aan de toets. In dat geval moet je jezelf opnieuw inschrijven voor een herkansing en hiervoor betalen.
Het mondeling afleggen van een toets is bespreekbaar in overleg met het cursusbureau. Dien je verzoek hiertoe minimaal 14 dagen vóór de toetsdatum in bij ons cursusbureau. Je betaalt een toeslag voor het mondeling afleggen van de toets.
 
Deelnemers die een voldoende halen voor de toets ontvangen het certificaat module A - Ken de hond. Als je de toets met een onvoldoende afsluit, dan nog twee kansen voor een herkansing. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn. Lukt het je niet om voor de her-toetsen een voldoende te behalen, dan kun je je opnieuw inschrijven voor deze module.
 
Locatie en datum (her-)toets module A - Ken de hond
De geplande locatie en toetsdatum staan vermeld in de bevestigingsmail die je ontvangt na inschrijving voor module A – Ken de hond.
Klik hier voor de data en kijk bij Centraal Examen (CE).
 
Kosten (her-)toets module A - Ken de hond
De toets volgend op de cursus is inbegrepen bij het cursusbedrag.
Prijs her-toets Module A - Ken de hond: € 50,00.
De toeslag voor een mondelinge toets bedraagt: € 35,00.
 
Inschrijven voor her-toets module A - Ken de hond
Je kunt zelf inschrijven voor een her-toets ( Mijn O&O: zie De inschrijfprocedure). Hieraan zijn de hierboven genoemde kosten verbonden.
 
Module B – Train de hond
Aan module B – Train de hond is geen toets of examen verbonden.
Wel krijg je na afloop een advies op maat over of je je direct kunt inschrijven voor module C – Train de mens of dat het verstandiger is om eerst je eigen trainingsvaardigheden verder te verbeteren.
Na afloop van module B – Train de hond ontvang je een bewijs van deelname als je minimaal 75% van alle lessen aanwezig was.
 
Module C – Train de mens
Module C – Train de mens kent zowel een theorie-examen als een praktijkexamen.
 
 

Deze module wordt afgesloten met een theorie-examen dat bestaat uit 50 meerkeuzevragen. De examenvragen zijn gebaseerd op de inhoud module A – Ken de hond, module B – Train de hond en module C – Train de mens (zie ook de eindtermen opgesteld door het CKI achter in het module C – Train de mens tekstboek).
 Het theorie-examen is het afsluitende examen van de opleiding kynologisch instructeur. Het examen wordt samengesteld door de CKI van de Raad van Beheer.
 
 Spelregels theoretisch examen module C - Train de mens
 Deelname aan het theorie-examen is alleen mogelijk na een minimale aanwezigheid van 75% van de lessen van deze module. Uitzonderingen hierop zijn eventueel mogelijk na overleg met en goedkeuring van het bestuur.
 Het examen vindt plaats tijdens een extra dagdeel (ochtend) op een centrale locatie in Nederland tijdens het centraal examen (CE). Je hebt twee uur de tijd om dit examen te maken. De geplande examendatum staat vermeld in de bevestigingsmail die je ontvangt na inschrijving voor module C – Train de mens.
 Als je niet aanwezig kunt zijn op de geplande examendatum meld je dan schriftelijk ten minste drie weken voor het examen bij ons cursusbureau. Niet tijdig afmelden betekent dat je zelf moet inschrijven voor een volgend theorie-examen en hiervoor moet betalen.
 Het mondeling afleggen van het theorie-examen is in overleg met de cursusleiding mogelijk; dien je verzoek hiertoe minimaal 14 dagen vóór de examendatum in bij ons cursusbureau. Je betaalt een toeslag voor het mondeling afleggen van het examen.
 Na het succesvol afronden van zowel het theorie- als het praktijkexamen ontvang je het certificaat voor module C – Train de mens.
 
 Als je het theorie-examen met een onvoldoende afsluit, dan heb je nog twee kansen voor een herkansing. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.
 Lukt het je niet om voor de herexamens een voldoende te behalen, dan kun je opnieuw inschrijven voor deze module.
 
 Locatie en datum theorie(her)examen module C - Train de mens
 De geplande locatie en datum voor het theorie-examen staan in de bevestigingsmail die je ontvangt na inschrijving voor module C – Train de mens.
 Klik hier voor locaties en data voor een theorie(her-)examen en kijk bij Centraal Examen (CE).
 
 Kosten (her)examen theorie module C - Train de mens
 Het voor jou geplande theorie-examen is inbegrepen in het cursusbedrag.
 Prijs herexamen theorie Module C – Train de mens: € 50,00
 De toeslag voor een mondeling examen bedraagt: € 35,00.
 
 Inschrijven voor herexamen theorie module C – Train de mens
 Je kunt zelf inschrijven voor dit herexamen theorie ( Mijn O&O: zie De inschrijfprocedure). Hieraan zijn de bovenstaande kosten verbonden.
 

Voorafgaand aan het praktijkexamen heb je tijdens de module C – Train de mens een stageadvies ontvangen van het docententeam. Omdat het stagetraject niet voor iedereen even lang is, schrijven cursisten van verschillende modules zich voor een praktijkexamen in. Het is daardoor niet vanzelfsprekend dat je direct na je theorie-examen je praktijkexamen kunt doen, gezien het aantal inschrijvingen en beschikbare plaatsen. Cursisten die eerder zijn gestart met hun stage en dit hebben afgerond, hebben uiteraard voorrang bij de plaatsing.
 
 Spelregels praktijkexamen module C - Train de mens
 Om deel te nemen aan het praktijkexamen van module C – Train de mens moet je minimaal 75% van alle lessen hebben bijgewoond en alle huiswerkopdrachten hebben uitgevoerd.
 Je hebt de mogelijkheid om éénmaal herexamen te doen voor het praktijkexamen. Een tweede herexamen is alleen mogelijk na overleg met het cursusbureau. en goedkeuring van de docenten.
 Als je slaagt voor zowel het theorie- als het praktijkexamen, ontvang je het certificaat module C - Train de mens én het diploma kynologisch instructeur.
 Voor het praktijkexamen dien je jezelf in te schrijven.
 
 Locatie en datum praktijkexamen module C - Train de mens
 Klik hier voor geplande locaties en data betreffende een Praktijk Examen (PE).
 
 Kosten praktijk(her)examen module C - Train de mens
 De prijs van een praktijk(her)examen bedraagt € 100,00.
 
 Inschrijven voor het praktijkexamen module C – Train de mens
 Voor het praktijk(her)examen schrijf je jezelf in ( Mijn O&O: zie De inschrijfprocedure). Hieraan zijn de bovenstaande kosten verbonden.
 Klik hier voor geplande locaties en data betreffende een Praktijk Examen (PE).
 
 
Groene cursist
Veilig voorproefje praktijkexamen? Kom als Groene cursist!
 
Wil je weten hoe het eraan toegaat bij het eerstvolgende examen kynologisch instructeur? Geef je dan samen met je hond op als "groene cursist".

Bij het praktijkexamen maken wij gebruik van ‘groene cursisten’. Dit zijn hondenbezitters die zich vrijwillig beschikbaar stellen als ‘onwetende cursist’ om de examenkandidaten in de gelegenheid te stellen ‘les te geven’. Deelname als ‘groene cursist’ kan een goede voorbereiding op je eigen praktijkexamen zijn. Je kunt je ook aanmelden als groene cursist als je een keer wilt meemaken hoe een ‘dagje O&O’ is of als je je kennis wilt opfrissen.
Het is niet nodig dat jij en je hond zelf cursussen volgen of gevolgd hebben, maar het mag natuurlijk wel. Het is vooral belangrijk dat zowel jij als jouw hond zich op je gemak voelen bij groepslessen. Je krijgt namelijk samen met andere "groene cursisten" met hun sociale hond les van de examenkandidaten. De hond moet minimaal 10 maanden zijn en het fysiek en mentaal aankunnen.
Het praktijkexamen duurt van 08.30 tot ca.16.30 uur, gedurende de dag heb je te maken met verschillende examenkandidaten. Koffie, thee en een lunch krijg je als blijk van waardering van ons.
 
Wil je komen of twijfel je of het wel iets voor jouw hond is? Neem dan even contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (graag onder vermelding van je 06-nummer).
Krijg je binnen 3 dagen geen reactie van ons? Controleer dan je spam en mail ons!
 
Route deelname aan de modules
Als je aan alle eisen hebt voldaan, krijg je na elke afzonderlijke module een certificaat of bewijs van deelname.
Om te kunnen deelnemen aan module B - Train de hond, dien je module A - Ken de hond volledig te hebben doorlopen. Je hoeft nog niet geslaagd te zijn voor de toets.
Zowel het certificaat van module A - Ken de hond én het bewijs van deelname aan module B - Train de hond zijn vereist om te kunnen doorstromen naar module C - Train de mens.
De combinatie van de module A - Ken de hond, module B - Train de hond én module C - Train de mens gezamenlijk leidt je op tot kynologisch instructeur.
 
Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om slechts module A – Ken de hond of de modules A – Ken de hond en B – Train de hond te volgen.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

Opleiding Kynologisch Instructeur erkend door:

erkenningen RvB en SPPD

­