­

phone

logo O&O

Nieuwe O&O-module

HR-hond op jouw hondenschool (onderdeel VIP-traject)

Je bent er helemaal klaar voor: je hebt je ongelooflijk goed verdiept in de mogelijke problematiek die een hoog-risicohond met zich kan meebrengen in de maatschappij. Je kunt de lichaamstaal van de honden tot in detail lezen en weet dat je direct moet ingrijpen wanneer – of nog beter: vóórdat - de opwinding of stress oploopt.

Voorbereiding: check!

Maar zijn de omstandigheden op jouw hondenschool ook volledig ingesteld op het lesgeven aan zogenoemde hoog-risicohonden? Daarover ga je je intensief buigen tijdens deze eendaagse theoretische O&O-module ‘HR-hond op jouw hondenschool’.

Deze module volg je zonder hond.

Alle kennis die je tot nu toe hebt verzameld in jouw instructeurscarrière en tijdens het ‘kynologisch instructeur VIP-traject’ (veiligheid, interventie & preventie) vertaal je nu naar de praktijk van jouw hondenschool. Denk hierbij aan het doen van een intake, veiligheid en de materialen en ruimte die je nodig hebt. Maar ook: wat wil je de honden via de eigenaren vooral wél aanleren en wat vooral niet? Hoe ziet een goed lesplan eruit? Welke (management)oefeningen zijn onmisbaar en hoe bevorder je het welzijn met oefeningen in jouw les? En wat te doen als je ziet dat de verwachtingen van de eigenaar niet haalbaar zijn of als de eigenaar niet inziet dat er ongewenste en misschien zelfs gevaarlijke situaties ontstaan? Last but not least: wie schakel je in als het (jou) niet lukt?

Het komt allemaal aan de orde tijdens HR-hond op jouw hondenschool. Aan het einde van de dag heb je ook nog eens een goed beeld van hoe je een lesprogramma opzet.

Doelgroep en toelatingseisen*
Om aan de module HR-hond op je hondenschool te kunnen deelnemen, moet je gediplomeerd kynologisch instructeur zijn en de volgende modules uit het VIP-traject aantoonbaar succesvol hebben doorlopen:

  • Zware jongens en pittige meiden – theoriedag Martin Gaus Academie/O&O. Let op: de lezing van 2 uur met dezelfde titel is niet voldoende om deel te kunnen nemen aan de module HR-hond op je hondenschool
  • Zware jongens en pittige meiden praktijkdag bij DOA - Martin Gaus Academie of O&O
  • Vechtende honden uit elkaar halen - Tinley Academie

Onderdeel kynologisch instructeur VIP
Deze module is onderdeel van de opleiding tot kynologisch instructeur VIP (veiligheid, interventie & preventie). Sinds 2021 leidt een combinatie van nascholingen door erkende opleidingsinstituten op tot de aanvullende titel voor kynologisch instructeur VIP. De kynologisch instructeur die deze opleiding volgt, is gespecialiseerd in preventie en begeleiding van honden met een verhoogd risico op bijtincidenten. Kynologisch instructeurs benoemd door de Raad van Beheer zullen vermeld worden met deze aanvullende kwalificatie bij het voltooien van alle nascholingen binnen deze opleiding.

Lees hier meer over kynologisch instructeur VIP (veiligheid, interventie & preventie): https://www.houdenvanhonden.nl/opleidingen-en-trainingen/kynologisch-instructeur/ki-vip/

Docenten: Quirine Potter van Loon en Anita Kiers
Datum: in het najaar plannen wij weer een cursusdag. Houd hiervoor onze website en social media in de gaten.
Locatie: Ermelo of Woudenberg
Kosten: € 120,- voor O&O-leden en € 130,- voor niet-leden (inclusief lesmateriaal, certificaat, koffie, thee en lunch)
CKI: A 30
 

Aanmelden

* Stuur direct na je inschrijving Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de certificaten van de *verplichte scholing die je moet hebben gevolgd voor deelname aan HR-hond op je hondenschool..

Voor meer informatie over het hele VIP-traject:
https://www.houdenvanhonden.nl/opleidingen-en-trainingen/kynologisch-instructeur/overzicht-opleiding-kynologisch-instructeur-vipogisch-instructeur-vip/

 

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­