­

phone

logo O&O

 

Doel van module
Module B  / Train de hond is een echte trainingsmodule die bestaat uit één dag theorie en twee praktijkdagen. Deze module kijkt met een heel brede blik naar training en hondensport en is leuk en nuttig voor iedereen. Ook voor mensen die geen ambitie hebben om les te geven maar wel leuk met hun eigen hond aan de slag willen. En ongetwijfeld tot opluchting van velen: aan het einde van deze module is er geen examen.

Wanneer je in het bezit bent van het certificaat van de module Ken de hond, het certificaat van deelname van module Train de hond én het certificaat van Train de mens, dan voldoe je in ruime mate aan de eindtermen die door de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland zijn gesteld aan de titel ‘kynologisch instructeur’ en ontvang je het bijbehorende diploma.

Inhoud module B

  • trainen, trainen, trainen…
    in trainingsland zijn er vele wegen die naar Rome leiden. Wat werkt voor de ene mens-hondcombinatie, werkt misschien juist helemaal niet voor een ander stel. Welke methode je ook gebruikt: deze moet altijd veilig en prettig zijn voor mens én hond! Tijdens module B / Train de hond ga je oefenen met een breed arsenaal aan methoden om de hond een bepaald gedrag aan te leren. 
  • veiligheid
    elementen die van invloed zijn op de veiligheid tijdens het omgaan met (groepen) honden en hun geleiders
  • opvoedings- en trainingsmaterialen
    Welke veelgebruikte trainingsmaterialen zijn er in omloop, hoe ‘werken’ ze en wat is hierbij verantwoord?

Voor wie?
Module B  / Train de hond richt zich op iedereen die meer wil weten over het trainen van en met honden. Hoewel we al met een schuin oog kijken naar de eisen die aan de kynologisch instructeur worden gesteld, is deze module zeker ook leuk en interessant voor mensen die zich op een andere tak van hondensport richten of die gewoon lekker met hun eigen hond bezig willen zijn. Het is een wel een noodzakelijke voorwaarde dat je ook Ken de hond hebt gevolgd.

Het certificaat van deelname van module B / Train de hond is verplicht als je kynologisch instructeur wilt worden.

Inschrijven
Je kunt je alleen voor deze module opgeven, als jij persoonlijk lid bent van O&O.
Aanmelden kan via "Mijn O&O" en module A Ken de hond behaald hebt.

Cursusduur
3 dagen

Cursusdata
De cursusdata vind je hier

Via “mijn O&O” kun je, bij inschrijven, zien of de cursus vol is, je kun je dan voor de betreffende module op de wachtlijst plaatsen.


Prijs module B:
€.300,00
Voor de onderdelen op locatie zijn koffie, thee en lunch bij de prijs inbegrepen.

Wijze van betalen
Inschrijven kan alleen door gelijktijdige betaling van de Module, middels en betaallink in het inschrijfformulier.
Kom je op de wachtlijst te staan, dan volgt de betaling pas als er daadwerkelijk een plek vrij komt.

Afsluiting module
Module B / Train de hond heeft geen examen; je krijgt na afloop een certificaat van deelname. Deelnemers die doorwillen naar module C, krijgen een persoonlijk advies over wat ze eventueel nog kunnen doen om uiteindelijk goed beslagen ten ijs aan de start van module C te verschijnen.

Waar wij voor staan

Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering

 

Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen

 

Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen

 

Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Betrouwbaar
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd.
O&O is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­