­

phone

logo O&O

Blokjes met vraagtekens


Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen.
Staat het antwoord op je vraag erniet tussen neem dan contact op met het cursusbureau


Als je een door O&O-gecertificeerde instructeur wilt worden heb je diploma's van de modules a (ken de hond), b (train de hond) en c (train de mens) nodig (voorheen de cursussen algemene vorming en omgang hond).

Je moet veel in huis hebben om op een goede manier les te kunnen geven. Actuele kennis over trainingsmethodes, gedrag en leerprincipes, rassenleer en medische basiskennis over honden zijn natuurlijk van essentieel belang. En omdat je les geeft aan (groepen) mensen spelen ook jouw didactische en communicatieve vaardigheden een grote rol.

De inkomsten voor een hondentrainer hangen af van de hondenschool waar hij les geeft, hoeveel cursussen er gegeven worden etc. Voor de meeste mensen levert het instructeurschap niet meer dan een bijverdienste op en vormt het zeker niet de voornaamste bron van inkomsten.

Je lidmaatschapsnummer staat op de adreswikkel van Los Vast. Noteer dit nummer; je hebt het nodig om te kunnen inschrijven voor cursussen en workshops. In geval van nood kun je je nummer opvragen bij de de ledenadministratie.

Opzeggen kan alleen schriftelijk of via mail bij de ledenadministratie. Dit dient uiterlijk 4 weken voor het einde van het (verenigings-)jaar te gebeuren.

Voor meer informatie lees je het stukje ‘annuleren’ van onze cursusvoorwaarden.

TBij elke cursus staan de data genoemd waarop deze gegeven wordt. Verder staat op de website onder kopje cursussen een overzicht van de cursusdata.

Voor een cursist is dat 18 jaar. De hond die je meeneemt naar de cursus omgang hond of module 2 moet minimaal 9 maanden zijn en volledig geënt. Het trainingsniveau van de hond is niet van belang.

 

Waar wij voor staan

Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering

 

Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen

 

Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen

 

Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Betrouwbaar
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd.
O&O is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­