­

logo O&O

logo O&O

Hond met boeken

Als kynologisch instructeur wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten binnen het vakgebied. Via O&O’s vakblad LosVast dragen we daaraan zeker bij.

Daarnaast moet je per 3 jaar 90 nascholingspunten halen om het keurmerk kynologisch instructeur te kunnen houden (minimaal 30 punten in de eerste 18 maanden en minimaal 30 punten in de tweede 18 maanden). O&O maakt het je gemakkelijk: twee keer per jaar kun je als O&O-lid gratis een lezing volgen waaraan accreditatiepunten zijn verbonden. Daarnaast kun je bij ons de volgende nascholingen volgen: Trainen is leuk?! en HR-hond op je hondenschool (onderdeel van het VIP-traject).

Hier vind je de eisen die de SPPD stelt aan de titel geaccrediteerd kynologisch instructeur:  https://www.sppd.nl/voorwaarden-accreditatie-instructeurs.html

 

Waar wij voor staan

Duim omhoog
Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering.

 

Praktijkoefening zit
Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen.

 

Diverse handen
Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen.

 

hondenneus
Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Vergrootglas
Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Schakels
43 jaar ervaring!
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd. O&O is een door het CKI (RvB) en SPPD geaccrediteerd opleidingsinstituut.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

Opleiding Kynologisch Instructeur erkend door:

erkenningen RvB en SPPD

­