­

phone

logo O&O

Dierenarts

Op zaterdagavond 6 oktober van 19.00 – 21.00 uur organiseert de Koninklijke Hondenbescherming samen met Blije Viervoeters een mini-seminar over hoe het bezoek van de hondenbezitter aan de dierenarts zo prettig en hondvriendelijk mogelijk kan plaatsvinden.

Eén van de hoofddoelen van de Koninklijke Hondenbescherming is het bevorderen van het welzijn van honden. Geestelijk en lichamelijk welzijn zijn daarin onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor de lichamelijke gezondheid van honden is de dierenarts de belangrijkste professional om hulp bij te zoeken. Helaas is voor veel honden het bezoek aan de dierenarts een stressvolle gebeurtenis, die soms zelfs in een traumatische ervaring kan ontaarden. Maar dit kan ook anders!

Drs. Chantal Kapteijn (gedragsbioloog) en Drs. Wendy Kapteijn (dierenarts) hebben jarenlange ervaring op het gebied van diergedrag en diergeneeskunde. Ze geven praktijkgerichte oplossingen voor een (nog) diervriendelijke(re) praktijk, zodat het dier letterlijk op alle fronten goed behandeld wordt! Het mini-seminar is bedoeld voor hondenbezitters, dierenartsen, para-veterinairen en andere hondenprofessionals, zoals hondentrainers en gedragstherapeuten. Tijdens de lezingen wordt besproken hoe hondenbezitters hun hond kunnen voorbereiden op het bezoek aan de dierenarts om het bezoek met zo weinig mogelijk stress voor de hond te laten verlopen. Ook worden tips gegeven hoe hondenbezitters hun honden kunnen voorbereiden c.q. trainen voor diergeneeskundige handelingen.

Voor slechts € 10,- woon je twee lezingen boordevol tips en adviezen bij. Het bedrag komt geheel ten goede aan de Koninklijke Hondenbescherming; de lezingen worden kosteloos verzorgd door Blije Viervoeters (www.blijeviervoeters.nl).

Locatie: Sport- en Cultureel Centrum De Camp, de Bosrand 15-17, Woudenberg
Parkeren: ruim voldoende en gratis
Datum en tijd: zaterdagavond 6 oktober van 19.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
Kosten: € 10,- inclusief koffie/thee
Voor wie: hondenbezitters, dierenartsen, para-veterinairen en hondenprofessionals
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kan tot uiterlijk 1 oktober 2018.

(Benodigde gegevens bij aanmelden: naam, adres, e-mail, mobiel)
Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. Vanaf 10 september krijg je een verzoek tot betaling toe. Na betaling van de factuur is jouw inschrijving definitief.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waar wij voor staan

Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering

 

Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen

 

Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen

 

Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Betrouwbaar
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd.
O&O is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­