­

phone

logo O&O

Tafel...


Wendy Las van Bennekom: "Wat is O&O voor mij?"

Toen ik bij O&O binnenkwam, kwam ik uit een geheel andere cultuur binnen de hondenwereld. Ik was omgaan met elkaar, vergaderingen en ‘met elkaar in overleg gaan’, op een heel andere wijze gewend.
In deze wereld, luisterde je niet naar wat de ander te vertellen had, maar brulde je, jouw eigen mening, al na de eerste zin, dwars door het voorstel van de ander. Een soort ‘Wie het hardst schreeuwt krijgt gelijk’-cultuur. Ik kan me het eerste docentenoverleg bij O&O dan nog ook goed voor de geest halen. De voorzitter, gaf haar visie op een bepaald onderwerp. Een van de docenten gaf aan hier toch iets over kwijt te willen. Ik merkte dat mijn handen de tafel omklemden. ‘Ja hoor’, dacht ik. ‘Daar gaan we. Dit wordt bal’. Maar in tegenstelling tot mijn verwachting, was het even stil, er werd nagedacht en de reactie was van een heel andere orde.

Wendy Jirre‘Dit is helemaal geen gek idee’, hoorde ik de voorzitter zeggen. ‘Dit kunnen we zeker inpassen.’ De rest van het docententeam dacht mee en binnen enkele minuten was de groep het erover eens, dat we hier serieus met elkaar over na moesten denken. Ik was verbijsterd. Huh..? Zo kan het dus ook? Je kunt dus elkaars mening respecteren, zonder deze meteen met de grond gelijk te maken en je kunt zélfs naar elkaar luisteren? Waar was ik nu beland? Natuurlijk zijn we het ook binnen O&O niet altijd met elkaar eens en knettert het af en toe best wel eens. Maar opvallend is de rol van de groep. Die springt in. We praten met elkaar. ‘Joh, zie het ook eens van deze kant’ en ‘Zij zit er ook even doorheen op het moment’. Dit leidt er iedere keer toe, dat we elkaar weer bellen, de zaken uitpraten en met elkaar de schouders er weer onder zetten. Samen! Samen is het sleutelwoord van O&O. Dit is ook de kracht van deze geweldige groep vrouwen. Het zijn stuk voor stuk wereldwijven (sorry Gerrit je bent de enige man, maar je krijgt binnenkort versterking). Er is zoveel potentie en er zijn nog zo veel doelen te behalen. Met deze groep, met dit kader en met deze leden kan het. Als ik voor mezelf één doel heb gesteld als voorzitter, is het juist dit benadrukken. In O&O zit groei en in O&O zit toekomst. Fijn en veilig, om mijn levensmotto in en met deze groep te kunnen delen.
Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je altijd verder!!

Waar wij voor staan

Positief
We werken vanuit een positieve, hond- en mensvriendelijke benadering

 

Veel praktijk
Naast theorie bieden we veel praktijkoefeningen, zodat de instructeur op het veld in staat is de combinatie begeleider - hond optimaal, afgestemd op hun individuele behoeften te ondersteunen

 

Divers
We maken gebruik van veel verschillende methodieken, waardoor de instructeur beschikt over een breed arsenaal van benaderingen

 

Nieuwsgierig
We hebben een open houding naar ontwikkelingen in het veld en de wetenschap.

 

Kritisch
Nieuwe benaderingen worden op hun bruikbaarheid beproefd en - indien positief beoordeeld - in het opleidingsaanbod opgenomen.

 

Betrouwbaar
O&O is in 1980 opgericht en telt ca. 2000 leden. Sinds de oprichting hebben duizenden cursisten een opleiding bij O&O gevolgd.
O&O is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

 

Meer informatie? Bel ons! 06 1211 3055
(ma-vr tussen 9.30 uur en 14.00)

 

­